Зеленський назвав Стармеру і Рютте найкращі умови для відновлення справедливого миру в Україні

Зеленський назвав Стармеру і Рютте найкращі умови для відновлення справедливого миру в Україні

Президент Володимир Зеленський у Лондоні зустрівся з премʼєр-міністром Великої Британії Кіром Стармером і Генеральним секретарем НАТО Марком Рютте.

Про це повідомляє Офіс президента.

"Ключові теми наших перемовин – євроатлантична інтеграція та військове посилення України. Саме це створить найкращі умови для відновлення справедливого миру. Обговорили також якомога швидше виконання рішень Вашингтонського саміту НАТО й узгодили свої наступні кроки", - зазначив Зеленський.

Він також детально розповів про щоденні повітряні атаки з боку рф проти цивільних людей та обʼєктів, енергомережі й про нещодавні удари по інфраструктурі Чорноморської зернової ініціативи.

В аеропорту Лондона у складі делегації Зеленського зустрічав посол України у Великій Британії Валерій Залужний.

Нагадаємо, новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте одразу після призначення 3 жовтня прибув із візитом до Києва.

Італійська газета Corriere della Sera написала з приводу візиту Зеленського у країни Європи про те, що він хоче переконати європейців саме на політичному рівні.

"Він, наприклад, знає, що ніколи не зможе офіційно відмовитися від окупованих територій (це дуже непопулярно для будь-якого українського політика). Однак він був би готовий до припинення вогню вздовж поточної лінії — без визнання нового офіційного кордону — в обмін на певні зобов’язання Заходу. По-перше, гарантія безпеки від Сполучених Штатів за зразком тих, які американці надали Японії, Південній Кореї та Філіппінам", - йдеться у статті.