Прем'єрка Італії анонсувала на 2025 рік "Конференцію з відновлення України"

Прем'єрка Італії анонсувала на 2025 рік "Конференцію з відновлення України"

Конференція з питань відновлення України відбудеться у липні 2025 року у Римі.

Про це заявила прем'єрка Італії Джорджа Мелоні на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, пише італійське видання Rai News.

"Дивитися на майбутнє миру та процвітання також означає дивитися на відновлення, і я рада оголосити, що Конференція з відновлення України відбудеться у Римі 10 і 11 липня 2025 року: це подія, яка нам дуже важлива і над якою ми працювали деякий час", - сказала Мелоні. 

"Мета нашої підтримки полягає в тому, щоб поставити Україну в найкращі можливі умови за столом мирних переговорів, які не можуть означати капітуляції, яку пропонує багато, дуже багато боягузів", - додала вона.

Мелоні сказала, що вони із Зеленським погодилися щодо важливості залучення міжнародних посередників, які можуть переконати Москву сісти за стіл і вести переговори "в надійний спосіб".

Нагадаємо, Зеленський зустрівся із Мелоні ввечері, 10 жовтня, і представив їй план перемоги України.

Серед основних тем переговорів також – підготовка до засідання Європейської ради та рішення щодо російських активів, розвиток глобальної ситуації та найближчі політичні перспективи у країнах-партнерах.