Український військовий спрогнозував, за яке місто найближчим часом станеться найзапекліша битва

Український військовий спрогнозував, за яке місто найближчим часом станеться найзапекліша битва

Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий надав прогноз, де найближчим часом відбудеться те, що "було в Бахмуті, це те, що було в Авдіївці, в Вовчанську".

Про це йдеться в його інтерв'ю Radio NV.

"З того, що я бачу останніми днями, я гадаю, що наразі саме найбільш запеклою буде битва за Торецьк. Тому що там ця битва перейшла вже в стадію затяжних вуличних боїв — саме коли йдуть бої за кожний квартал, за кожний будинок, інколи за кожний під'їзд. Це те, що було в Соледарі, це те, що було в Бахмуті, це те, що було в Авдіївці, в Вовчанську", - розповів Євген Дикий.

Зокрема він нагадав, що для українських бійців вуличні бої у містах надзвичайно важкі, однак такі бої є стратегічно вигідними.

"Це, насправді, найстрашніші бої, які бувають — близькі, контактні бої в міській забудові. Тобто нашим хлопцям і дівчатам там наразі вкрай важко. Проте стратегічно нам вуличні бої вигідні. Як показала вся попередня практика, у вуличних боях співвідношення втрат для нас найбільш вигідне", - сказав Айдар.

Згідно з його слів, воно "ніколи не бувало менше, ніж один до восьми, а бувало, час від часу, один до дванадцяти, один до шістнадцяти"

"Саме у вуличних близьких боях. Хоча для наших захисників і захисниць бої жахливі, бої дуже виснажливі", - уточнив Дикий.

Він підкреслив, що співвідношення втрат у вуличних боях найкраще для України.

"Ми вміємо триматися в забудові. Ми вміємо відступати так, щоб за кожний під'їзд треба було заплатити. І враховуючи, що основою нашої стратегії на Донбасі є саме повільний відступ за максимальну ціну для ворога, то в цьому сенсі ясно, що за Торецьк ми будемо триматися і ті бої в Торецьку, я гадаю, будуть найзапеклішими найближчим часом", - резюмував ветеран.

Нагадаємо, що солдати КНДР проходять підготовку в рф, їх можуть використати для війни в Україні.