Луганчани передали військовим 12 безпілотників «Vampire»

Луганчани передали військовим 12 безпілотників «Vampire»

Начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко разом з очільником Луганської обласної військової адміністрації Артемом Лисогором передали 12 БПЛА «Vampire» бійцям спецпідрозділу Code 9.2 92 ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка.

Про це написав Юрченко у Facebook.

Під час передачі зустрілися з Героєм України Олександром Настенком, командиром спецпідрозділу, який наразі виконує бойові завдання у Сумській області, зокрема на ділянці поблизу Курщини. На знак підтримки подарували символічні сувеніри від Рубіжного та Луганщини.

«Його підрозділ відіграє ключову роль у забезпеченні оборони стратегічних позицій на півночі країни. БПЛА «Vampire» є надзвичайно ефективним інструментом на полі бою. Він здатен нести до 15 кг боєзарядів чи вантажів, підніматись на висоту до 400 метрів і має дальність польоту до 10 км. Ці безпілотники можуть вражати різні типи цілей, включаючи танки та бронетехніку, що робить їх незамінними в умовах сучасних бойових дій. Оснащені тепловізійними камерами, ці апарати можуть діяти вночі, забезпечуючи точність і ефективність», – зазначив Юрченко.

Нагадаємо, чергову партію допомоги луганським підрозділам передали на схід.