Експерт пояснив, чи дійсно КНДР може доєднатися до рф у війні проти України

Експерт пояснив, чи дійсно КНДР може доєднатися до рф у війні проти України

Якщо військові з Північної Кореї все ж доєднаються до російської армії у війні проти України, то це створить для росії чимало проблем.

Про це розповів військовий аналітик, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак.

Згідно з його слів, росіяни визнавали, що спілкуватися з іноземцями дуже це складно, навіть коли йдеться про людей з Африки, які володіють "ламаною" англійською мовою. Проте питання щодо координації дій солдат з Північної Кореї, залишається відкритим.

"…коли приїжджають північнокорейці - як їм казати, що робити, куди йти, куди стріляти? І виникає запитання, чи не втечуть вони в перші години участі у війні, чи не здадуться в полон, та чи не будуть ті, хто повернеться в Пхеньян, ще 30 років розповідати про те, "як там живуть буржуї", як це робили червоноармійці, які були в Берліні", - пояснив Іван Ступак.

Експерт нагадав, що ще з початку повномасштабного вторгнення вже ккілька разів з'являлася інформація про те, що КНДР нібито візьме участь у війні проти українців на боці росіян.

"…у північнокорейській пресі з’являються повідомлення про те, що вони посилили свою бойову готовність, і що вони очікують нападу з боку Південної Кореї. І в цій парадигмі дивно відправляти певну кількість своїх військових до України, якщо КНДР очікує на напад з півдня. Це здається безглуздим. Водночас це може бути лиш елементом пропаганди", - заявив Ступак.