На Заході зростає "реальна втома" від війни в Україні і допомоги, - МЗС Фінляндії

На Заході зростає "реальна втома" від війни в Україні і допомоги, - МЗС Фінляндії

На Заході відчувається "реальна втома" від війни в Україні. Зокрема, від допомоги та підтримки. Західні держав все частіше сподіваються на якусь форму вирішення конфлікту.

Про це заявила міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен, пише газета Financial Times, закриту статтю якої цитує ТСН.

З її слів, деякі західні посадовці почали у приватному порядку обговорювати шляхи досягнення припинення вогню - попри те,україна що армія РФ окупувала близько п'ятої частини території України.

"Вона (втома - ред.) реальна. І вона зростає", – сказала Валтонен.

Міністерка також наголосила, що конфлікт на Близькому Сході відволікає увагу і ресурси, а також домінував у дискусіях на нещодавній сесії Генасамблеї ООН.

"Ці два конфлікти, звичайно, дуже тісно пов'язані. Але для нас, європейців, було б важливо усвідомити, якщо ми дозволимо росії перемогти в Україні, то, по суті, ми підірвемо довіру до нашого стримування", - висловилася естонська дипломатка.

Валтонен наголосила: західні країни повинні посилити санкції, щоб завдати шкоди економіці рф. Зокрема, "тіньовому флоту" нафтових танкерів. 

Нагадаємо, Bild з посиланням на свої джерела в міноборони Німеччини повідомив, що всупереч публічній риториці, у Берліні вже не вірять, що Київ зможе здобути перемогу у війні над Москвою.