Україна просить надати запрошення у НАТО до того, як Байден покине Білий дім

Україна просить надати запрошення у НАТО до того, як Байден покине Білий дім

Україна просить надати запрошення до членства в НАТО до того, як президент США Джо Байден покине Білий дім після обранн нового президента.

Про це сказала Reuters посол України при НАТО Наталія Галібаренко.

Вона стверджує, що це буде належним спадком для президента США.

"Наша ідея полягає в тому, що надання Україні (запрошення) зараз є політичним сигналом", – сказала Галібаренко. "Ми щиро віримо, що це може бути частиною спадщини нинішньої американської адміністрації", - сказала додала вона.

Москва посилалася на потенційне членство України в НАТО, щоб виправдати війну, тоді як Україна наполягала на тому, що їй необхідно приєднатися до альянсу, щоб захиститися від будь-якої майбутньої російської агресії.

"Якщо ми скажемо, що запрошення є, то для російської федерації це буде як остаточний вердикт – так і все, так що більше не можна піднімати ставки на цю тему", – сказав Галібаренко.

Видання зазначає, що вибори президента США наступного місяця створюють серйозну невизначеність для України, оскільки Вашингтон був найбільшим постачальником військової допомоги Києву для його війни проти вторгнення росії.

Хоча віце-президент від Демократичної партії Камала Гарріс сигналізувала про продовження підтримки України, вона не озвучила рівень цієї підтримки. Екс-президент-республіканець Дональд Трамп не визначив, як би він впорався з війною.

Зазначимо, що принаймні три країни Альянсу заявили про категоричну незгоду з наданням запрошення України у НАТО - це Туреччина, Угорщина і Словаччина.