Шольц сказав, що готовий розмовляти з путіним про мир в Україні і назвав солдатів рф "жертвами"

Шольц сказав, що готовий розмовляти з путіним про мир в Україні і назвав солдатів рф "жертвами"

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у заяві до Бундестагу наголосив на готовності говорити з президентом росії володимиром путіним про справедливий мир в Україні.

Про це повідомляє газета Tagesspiegel.

"Тому також правильно, коли люди запитують, чи будемо ми говорити і з президентом росії, ми говоримо: так", - сказав Шольц. 

Він при цьому наголосив, що всі рішення, що стосуються війни та переговорів, повинні прийматися за підтримки України.

Шольц заявив, що "окрім очевидної підтримки України" ми повинні зробити все, щоб гарантувати закінчення війни". Переговори з володимиром путіним, за словами канцлера Німеччини, мають вестись "у координації з партнерами".

Bild пише, що у цій промові Шольц також назвав російських солдатів в Україні "жертвами імперіалістичного божевілля".

"Зараз час, коли поряд з однозначною підтримкою України ми маємо зробити все, щоб зрозуміти, як досягти того, щоб ця війна не тривала. Щоб не було того, коли неймовірно багато жінок та чоловіків гинуть як жертви російських бомб та ракет, коли солдати гинуть на цій війні. І не забуватимемо: незліченну кількість російських солдатів щодня також стає жертвами імперіалістичного божевілля російського президента. Вони також є жертвами його політики, мета якої — збільшити розміри своєї країни, чого не повинно бути в Європі", — сказав Шольц.

Канцлер окремо звернувся до депутатів від ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини", сказавши, що росія частково відповідальна за багато проблем німецької економіки, наприклад, за енергетичну кризу. Депутати від АдГ сприйняли це несхвальним шумом. Шольцу довелося підвищити голос, щоб його почули.