Шольц відкинув усі ключові пункти плану перемоги Зеленського, - Bild

Шольц відкинув усі ключові пункти плану перемоги Зеленського, - Bild

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув усі ключові пункти плану перемоги Володимира Зеленського через побоювання ескалації.

Про це пише Bild.

Шольц виступив із критикою плану українського президента увечері 17 жовтня після саміту ЄС у Брюсселі. Він вважає пріоритетною відповідальність за те, щоб війна між росією та Україною не перетворилася на війну між росією та НАТО.

Він заявив, що ніщо не змінить його рішення відмовити Києву у постачанні крилатих ракет Taurus. "Я не вважаю такі поставки правильними, і так воно і залишиться", - сказав Шольц.

Канцлер також має намір блокувати швидке запрошення України до НАТО. Він послався на резолюцію останнього саміту НАТО у Вашингтоні, коли альянс так і не схилився на користь запрошення (проти цього виступали США та Німеччина).

У резолюції наголошувалося, що запрошення до НАТО може відбутися тільки після того, як на це погодяться всі союзники і будуть виконані всі умови прийому. До таких умов належать реформи в галузі демократії, економіки та сфери безпеки.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у Верховній Раді представив "план перемоги" України у війні проти рф.

Під час виступу він заявив, що план містить п'ять ключових пунктів.

  • Запрошення України в НАТО.
  • Зміцнення оборони. ППО, спільне з партнерами збиття російської авіації, розширення використання українських БПЛА і ракет та зняття обмеження на використання зброї, доступ до розвідданих партнерів.
  • Розміщення комплексного неядерного пакета стримування, який захистить від агресії рф.
  • Розвиток стратегічно-економічного потенціалу України та посилення санкцій проти росії.
  • Після закінчення війни українські військові можуть застосовувати свій досвід для зміцнення оборони НАТО та Європи. Контингент США зможуть замінити українські військові.