Дітям захисників з Лисичанської громади виплачують грошову допомогу: як отримати

Дітям захисників з Лисичанської громади виплачують грошову допомогу: як отримати

104 дитини з сімей військових Лисичанської громади отримали матеріальну допомогу до Дня знань.

Про це повідомляє Лисичанська МВА.

Питання щодо надання щорічної матеріальної допомоги з нагоди Дня знань сім’ям військовослужбовців розглянули 17 жовтня під час засідання профільної комісії.

Рішенням комісії допомогу у розмірі 2500 гривень призначили 104 дітям (85 сім’ї) на загальну суму 260 тисяч гривень.

У МВА нагадали, що цей вид допомоги надають у рамках реалізації Програми соціальної підтримки захисників і захисниць України, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України на 2023-2025 роки, сім’ям учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни (ветеранів російсько-української війни) та членам сімей загиблих (померлих, зниклих безвісти) таких осіб.

Допомогу з місцевого бюджету Лисичанської громади призначають на кожну дитину віком від 6 до 18 років за умови навчання у закладах загальної середньої освіти (в тому числі - у приймаючих громадах) та зареєстрованого місця проживання заявника та дитини (на дату звернення) у населених пунктах Лисичанської громади.

Заява про надання матеріальної допомоги - за посиланням. Необхідні документи (перелік) надаються до Лисичанської МВА до 1 листопада поточного року.

Консультації з питань грошової допомоги надають в Управлінні соціального захисту населення Лисичанської МВА за телефонами: +380505124264, +380507781308.

Нагадаємо, мешканцям Сєвєродонецької громади продовжують надавати одноразову грошову допомогу.