Дрони СБУ завдали удару по заводу вибухових речовин в рф, - ЗМІ

Дрони СБУ завдали удару по заводу вибухових речовин в рф, - ЗМІ

Дрони СБУ завдали удари по заводу вибухових речовин у Дзержинську Нижегородської області рф.

Атаку по російському Дзержинську підтвердили джерела "Суспільного" в СБУ.

Дрони Служби безпеки та Сил оборони вдарили по заводу імені Свердлова. Він є складовою російського ВПК та перебуває під санкціями країн ЄС і США, оскільки продукцію заводу використовують для ведення війни в Україні.

За даними співрозмовника, на заводі росія виробляє вибухові речовини, авіаційні та артилерійські снаряди, авіаційні бомби, боєголовки до ракетних комплексів ППО тощо.

Міноборони рф повідомило, що загалом ночі над росію збили 110 українських безпілотників у семи регіонах.

Губернатор Нижегородської області Нікітін заявив, що атаку дронів відбили на території промзони в Дзержинську. 

Довідка: "Завод імені Я. М. Свердлова" - російське містоутворююче підприємство міста Дзержинська Нижегородської області, що входить до військово-промислового комплексу росії.

18 березня 2023 року, на тлі вторгнення росії в Україну, завод включений до списку санкцій України "за підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

23 червня 2023 року завод включили до списку санкцій країн Євросоюзу, оскільки він надає матеріальну підтримку і отримує вигоду від уряду Росії, який несе відповідальність за анексію Криму та дестабілізацію України. Крім того, завод виробляє вибухові речовини "які використовуються російськими збройними силами під час незаконного і необґрунтованого військового вторгнення росії в Україну в 2022 році".

21 лютого 2024 року завод включили до списку санкцій Канади проти організацій пов'язаних з військово-промисловим комплексом.

За аналогічними підставами завод знаходиться під санкціями США, Великобританії, Японії та Швейцарії.