ЗМІ: До штурмів ЗСУ можуть залучити солдатів КНДР, які намагалися втекти з Курщини

ЗМІ: До штурмів ЗСУ можуть залучити солдатів КНДР, які намагалися втекти з Курщини

18 військовослужбовців Північної Кореї, які здійснили спробу втекти з позицій російських військ у Курській області, були затримані росіянами в Комарицькому районі Брянської області.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на джерела в Головному управлінні розвідки.

Зазначено, що близько 40 військових інструкторів з Північної Кореї разом з півсотнею російських окупантів перебували на позиціях в лісі в районі Колячек Хомутовського району Курської області.

"Встановлено, що північнокорейці здійснювали навчання військовослужбовців зс рф з використання повітряних куль у військових цілях. Натомість військовослужбовці зс рф навчали представників Північної Кореї веденню сучасного піхотного бою з використанням досвіду так званої "СВО". Після закінчення курсу навчання, військовослужбовців Північної Кореї було залишено в лісовому масиві в районі Колячек Хомутовського району на декілька днів без продуктів харчування та без вказівок щодо подальших планів та намірів", - розповіли виданням джерела.

Проте вже 14 жовтня частина північнокорейців вирішили самовільно покинути позиції з метою пошуку російського командування.

А вже за дві доби, тобто 16 жовтня, солдати КНДР були знайдені та затримані російськими окупантами.

Зокрема відстань від місця втечі становила близько 60 кілометрів

За словами співрозмовника ЗМІ, наразі усі 40 військовослужбовців КНДР, які перебували на позиціях у Хомутовському районі переміщені у Льговський район Курської області. У подальшого їх хочуть задіяти у штурмових діях на Курщині. 

Нагадаємо, що глава МЗС заявив, що залученність КНДР до війни в Україні може призвести до переведення війни на територію Азії.