Військовий пояснив, чи може війна закінчиться в 2025-2026 роках

Військовий пояснив, чи може війна закінчиться в 2025-2026 роках

Заступник командира 3-ї ОШБр майор Максим Жорін з професійної точки зору висловив думки щодо прогнозів експертів про закінчення війни у 2025 або 2026 роках.

Про це йдеться в його інтерв'ю Фокусу.

"От не до часових рамок, а як до таких прогнозів я ставлюся. На що вони спираються? Скільки схожих прогнозів ми чули за весь цей час? Про те, що восени, за декілька місяців, тижнів, наступного року, щось з цього взагалі хоч якось близько відбулося?", - поставив риторичні питання Жорін.

Він нагадав, що "закінчувалися ракети в росії — то у вересні, то в грудні, але щоразу щось вони не закінчуються, їх тільки більше стає".

Він заявив, що загалом дуже погано ставиться до всіх цих експертних прогнозів, бо я не розуміє, на що вони спираються.

"Імовірно, навіть у тарологів, до яких я з іронією ставлюся, більше буде фактів, на які вони спиратимуться, ніж у сучасних військових експертів, які про це говорять. Я не розумію, як вони можуть це спрогнозувати", - сказав військовий.

Він додав, що якщо зараз дивитися на лінію фронту, то все вказує на те, що росіяни збираються довго з воювати і будуть це робити доти, поки не впруться дуже сильно.

"Вони розвивають свої ресурси, шукають нові ресурси для продовження цієї війни. Тому я не бачу, щоб наш противник планував взагалі хоч десь зупинятися. Він, навпаки, нарощує свої сили й інтенсивність бойових дій саме на Сході", - розповів заступник командира 3-ї ОШБр.

Майор пояснив, що саме з цих причин з посмішкою ставиться до будь-яких прогнозів.

Також Максим Жорін порадив людям жити не прогнозами, а реальністю.