росіяни обстрілами у Рубіжному зруйнували будівлю однієї з релігійних організацій – екологи порахували збитки

росіяни обстрілами у Рубіжному зруйнували будівлю однієї з релігійних організацій – екологи порахували збитки

Екологи зафіксували руйнування будівлі релігійної організації у Рубіжному, внаслідок чого сталося засмічення земельної ділянки відходами руйнації на площі 0,537 га.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Луганській області.

Інспектори, згідно з «Методикою визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану», розрахували збитки – вони склали понад 262 млн грн.

«Від початку повномасштабного вторгнення російських військ, Україна стикається зі значними втратами та руйнуваннями. Дії окупаційних сил призводять до знищення культурних, історичних і цивільних об’єктів. На жаль, з кожним днем цей перелік доповнюється. Попри тимчасову окупацію Луганської області, Інспекція докладає максимум зусиль для фіксації злочинів рф проти довкілля Луганщини з метою подальшого притягнення країни-агресорки до відповідальності», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше луганські екологи повідомляли, що понад 40,6 млрд грн склала шкода від пожежі поблизу Житлівки Сєвєродонецького району.