Понад 9 млн. грн. ПДВ оплатили луганські платники через систему електронного адміністрування

У березні поточного року платники Луганщини перерахували до бюджету майже 14 млн. грн. ПДВ, з них понад 9 млн. грн. - з рахунків у системі електронного адміністрування.
Про це повідомили в управлінні оподаткування юридичних осіб Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області.

У відомстві нагадали, шо з 1 січня 2015 року набрав чинності Закон України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України шодо податкової реформи». 3 урахуванням змін, внесених до Податкового кодексу України, система електронного адміністрування податку на додану вартість запроваджується поетапно: з 1 лютого до 1 липня 2015 року - у тестовому режимі, з 1 липня - на постійній основі.

Електронний рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ - рахунок, відкритий платнику податку в казначействі, на який платником перераховуються кошти з власного поточного рахунку в сумах, необхідних для збільшення розміру суми, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної в ЄРПН, а також у сумах, недостатніх для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов'язань з цього податку.
Поповнення електронного рахунка платника ПДВ за рахунок інших джерел, наприклад, з поточних рахунків інших осіб не передбачено.

Для кожного платника податку казначейством відкрито один електронний рахунок.
Відкриття та обслуговування електронних рахунків казначейством здійснюється на безоплатнІй основі. Інформація про pyx коштів на електронних рахунках платникам податку надається ДФС України за відповідним запитом платника на безоплатній основі без обмеження кількості запитів та у часі.

Датою початку використання електронного рахунку є 01.02.2015 для суб’єктів господарювання, які зареєстровані платниками ПДВ до 01.02.2015, а для суб'єктів господарювання, які будуть зареєстровані як платники ПДВ у будь-який період після 01.02.2015 - дата їх реєстрації платниками податку.

Кошти з електронного рахунку платника ПДВ перераховуються казначейством в автоматичному режимі до бюджету та/або на рахунок. відкритий у банку та/або органі казначейства сільськогосподарськими підприємствами-суб'єктами спеціального режиму оподаткування, визначений статтею 209 Кодексу (далі - спецрежим), для акумулювання сумм податку, що нараховуються на вартість поставлених ними сільськогосподарських товарів (послуг), у порядку, передбаченому статтею 209 Кодексу (далі - спеціальні рахунки). Таке перерахування коштів здійснюється на підставі реєстрів платників ПДВ, який автоматично формується ДФС та надсилається казначейству.

3 детальною інформацією про систему електронного адміністрування ПДВ можна ознайомитися на офіційному веб-порталі ДФС України в розділі «Податкові зміни-2015».

Прес-служба ГУ ДФС у Луганській області.