Результатом ухилення від сплати податків до бюджету суб'єктами господарської діяльності є притягнення їх до кримінальної відповідальності.

За наданою інформацією тимчасово виконуючого обов'язки начальника оперативного управління ДПІ у м Сєвєродонецьку ГУ ГФС в Луганській області Завгороднього І.А., співробітниками податкової міліції проводиться відпрацювання суб'єктів господарської діяльності так званої «групи ризику». Метою такого відпрацювання є детінізація доходів і, відповідно, збільшення сум сплачених податків до державного та місцевого бюджетів України.
Так, в ході проведення заходів по відпрацюванню СПД «групи ризику», за фактом ухилення від сплати податку на додану вартість в особливо великих розмірах було зібрано матеріал стосовно посадових осіб одного з бюджетоутворюючих підприємств м. Сєвєродонецька, що здійснює діяльність у сфері торгівлі електроенергією.
Далі, продовжив виступ Завгородній І.А., було ініційовано проведення камеральних перевірок виявленого суб'єкта фахівцями аудиту податкової інспекції. Результатами проведених перевірок є акти таких перевірок, які підтвердили факт нанесених державі збитків у сумі 4,3 млн.грн.
Підводячи підсумок, Завгородній І.А. додав, що за виявленим фактом слідчим відділом фінансових розслідувань ДПІ у м.Сєверодонецьку ГУ ГФС в Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості і відкрито кримінальне провадження, що кваліфікується за ч. 3 ст. 212 КК України. Ведеться досудове розслідування, проводиться повний комплекс слідчих дій.

Оперативне управління ДПІ у м Сєвєродонецьку