За письмовими податковими консультаціями звертайтеся до обласного рівня, в усній формі – до районного

Основні зміни в порядку надання податкових консультацій, які відбулися у зв’язку з прийняттям Закону України від 17.07.2015 №655-VIII. «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків»:
Узагальнюючі податкові консультації
Змінено визначення узагальнюючої письмової податкової консультації. Відтепер це оприлюднення позиції центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, що склалася за результатами узагальнення податкових консультацій, наданих контролюючими органами платникам податків. Надаються виключно Мінфіном та підлягають оприлюдненню на офіційному веб-сайті ДФС протягом 5 календарних днів. Індивідуальні податкові консультації
Надаються в усній формі — контролюючими органами, а у письмовій або електронній — контролюючими органами в Криму, містах Києві та Севастополі, областях, міжрегіональними територіальними органами, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику. Консультація, надана в письмовій або електронній формі, обов’язково повинна містити: опис питань, що порушуються платником податків, з урахуванням фактичних обставин, зазначених у зверненні платника податків; обґрунтування застосування норм законодавства; висновок з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства.
Консультації оприлюднюються на сайті контролюючого органу, який надав консультацію, протягом 10 календарних днів після дня їх надання без зазначення найменування (прізвища, імені, по батькові) платника податків та його податкової адреси .
Контролюючі органи на районному рівні мають право надавати консультації виключно в усній формі.

ДПІ у м.Сєвєродонецьку