Сєвєродонецькі податківці легалізували працю 406 найманих працівників

Як повідомив перший заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку Володимир Разумцев, за 10 місяців поточного року працівниками податкової інспекції проведено 11 позапланових документальних перевірок юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців з питань ведення подвійної бухгалтерії, використання «тіньових» коштів та своєчасності виплати заробітної плати та перерахування податку з доходів фізичних осіб. За результатами перевірок було донараховано 123,4 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб, штрафних санкцій та пені.
За словами Володимира Разумцева,, працівники ДПІ у м. Сєвєродонецьку спільно зі співробітниками податкової міліції постійно проводять заходи з питань дотримання податкового законодавства України в частині використання праці найманих працівників. В результаті – легалізовано працю 406 найманих працівників.
«Розмір нарахованої і виплаченої заробітної плати, своєчасності її виплати, оформлення найманих працівників відповідно до чинного законодавства перебуває на постійному контролі у податковій інспекції», – зазначив Володимир Разумцев.
Він підкреслив, що важливу роль в усуненні ситуацій, які порушують закони і права громадян, відіграє громадська позиція сєвєродончан. У податковій інспекції функціонує телефон довіри (4-22-02), за яким кожен городянин може повідомити про факти виплати заробітної плати «в конвертах» неоформленим найманим працівникам. Інформація, що надходить, обов’язково перевіряється. У разі виявлення порушень застосовуються штрафні санкції у відповідності з чинним законодавством.

ДПІ у м.Сєвєродонецьку