Податковою міліцією припинено діяльність конвертаційного центру з обігом понад 36 млн. гривень

Прес-служба Державної фіскальної служби України інформує.
Працівниками податкової міліції Сумської та Полтавської областей спільно з УМВСУ і прокуратурою припинено діяльність конвертаційного центру, який діяв на території Сумської, Дніпропетровської, Черкаської, Київської та Харківської областей.
Згідно зі схемою конвертації, на розрахункові рахунки суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності перераховувались грошові кошти за проведення безтоварних операцій із постачання сільськогосподарської продукції з метою їх подальшої легалізації через суб’єктів господарювання реального сектору економіки.
Орієнтовний обіг проконвертованих коштів протягом 2014-2015 років склав понад 36 млн. гривень, ймовірні втрати бюджету складають близько 6 млн. гривень.
У ході проведених заходів «на гарячому» при виході з банківської установи затримано кур’єра конвертаційного центру, який зняв готівкові кошти у сумі 445 тис. грн.
Також на підставі ухвал суду проведено 5 обшуків в офісах, автомобілях та за місцями проживання фігурантів центру, вилучено 2 печатки, мобільні телефони та фінансово-бухгалтерську документацію, що свідчать про протиправну діяльність.
На розрахункових рахунках СГД учасників конвертаційного центру заблоковано 1,6 млн. гривень.
Слідчо-оперативні заходи тривають.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку