Важливим напрямком роботи податкової міліції м. Сєвєродонецька є відпрацювання ризикових платників податків

За інформацією заступника начальника оперативного управління ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області Дмитра Гавриленка, одним із найважливіших напрямків роботи податкових органів, у тому числі і податкової міліції, є - відпрацювання ризикових платників податків, які мінімізують сплату податків шляхом використання відповідних схем, припинення діяльності конвертаційно- транзитних груп з метою забезпечення надходження платежів до бюджету за рахунок детінізації економіки та збільшення податкової віддачі від підприємств реального сектора економіки.
Так, продовжив Дмитро Гавриленко, співробітниками податкової міліції м. Сєвєродонецька при відпрацюванні підприємств віднесених до «групи ризику, встановлено відсутність двох таких СГД за місцем реєстрації, встановлено відсутність їх посадових осіб, основних засобів, найманих робітників. Зібрані матеріали були спрямовані державному реєстратору на внесення запису до державного реєстру про відсутність таких юридичних осіб за їх місцезнаходженням та зміни стану платника.
Закінчуючи виступ, Дмитро Гавриленко додав, що результатом прийнятих заходів стала відмова фіскальною службою у наданні свідоцтв платників податку на додану вартість, що унеможливлює діяльність вищезгаданих суб`єктів господарської діяльності та, як наслідок, відсутність можливості формування незаконного податкового кредиту з ПДВ в інтересах інших платників податків.

ОУ ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області