Окружна виборча комісія є податковим агентом і має утримувати податок на доходи фізичних осіб та військовий збір

З метою контролю за оподаткуванням та забезпечення своєчасного та повного надходження податків і зборів до бюджетів Державна фіскальна служба України повідомляє, що окружна виборча комісія є юридичною особою та комісією вищого рівня щодо всіх дільничних виборчих комісій в межах відповідного територіального виборчого округу з питань виборів депутатів. Дільнична виборча комісія не є юридичною особою.
Окружна виборча комісія, яка нараховує (виплачує) оподатковуваний дохід (заробітну плату) фізичній особі, відповідно до норм Податкового кодексу України, є податковим агентом і має утримувати податок на доходи фізичних осіб та військовий збір від суми такого доходу за рахунок такої особи та перерахувати його до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу.
Крім того, як податковий агент, окружна виборча комісія повинна подати до органу державної податкової служби податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (ф. № 1ДФ), форма якого затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13.01.14 № 4, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30.01.14 за № 111/26556.

ДПІ у м.Сєвєродонецьку