1,7 млн. грн. мобілізовано працівниками податкової міліції та митниці в рамках операції «Рубіж-2015»

Як повідомив заступник начальника оперативного управління ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області підполковник податкової міліції Дмитро Гавриленко, в ході проведення операції "Рубіж-2015", працівниками податкової міліції м. Сєвєродонецька спільно з працівниками митного посту «Лисичанськ» виявлений факт митного оформлення вугільної продукції з порушенням норм митного законодавства України.
Так, зазначив Дмитро Гавриленко, згідно отриманої інформації, одне з підприємств Луганської області що здійснює свою діяльність у металургійній галузі, протягом жовтня 2015 року суттєво збільшило кількість митних оформлень в режимі «імпорт» та має на меті недостовірне декларування в частині заниження заявленої митної вартості товару (вугільної продукції) із Російської Федерації.
В кінці виступу, Дмитро Гавриленко додав, що в результаті спільних дій співробітників податкової міліції та митниці був встановлений факт заниження митної вартості вугільної продукції при його декларуванні та здійсненні операції з його розмитнення при ввезенні на територію України. На підставі п.1 ч.4 ст. 54; п.4 ч.2 ст. 544 Митного Кодексу України проведена відповідна перевірка, визначена реальна митна вартість ввезеної вугільної продукції. Як результат вжитих заходів щодо недопущення ймовірних втрат, підприємством до державного бюджету сплачено 1,7 млн. грн. додаткових платежів (ПДВ, мито, імпортне мито).

ОУ ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області