Великі платники Луганщини сплатили понад 850 мільйонів гривень ЄСВ

Платники, які знаходяться на обліку в Спеціалізованій державній податковій інспекції з обслуговування великих платників у м. Луганську МГУ ДФС за 11 місяців 2015 року перерахували до бюджету 859,1 млн. гривень єдиного внеску.

Зокрема у листопаді 2015 зазначені платники податків перерахували до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування понад 95,8 млн. гривень.

Нагадаємо, що правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску, умови та порядок нарахування і сплати та повноваження органу, що здійснює його збір та ведення обліку, визначає Закон України від 08 липня 2010 року №2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування".

Платникам ЄСВ слід пам’ятати, що внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За порушення норм законодавства про єдиний внесок до платників, на яких покладений обов'язок нараховувати, обчислювати та сплачувати єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів та пені.

Своєчасна сплата ЄСВ виступає гарантом соціального захисту для громадян при безробітті, нещасних випадках чи професійних захворюваннях та забезпеченням пенсійних виплат.

Відділ комунікацій СДПІ з обслуговування великих платників у м. Луганську МГУ ДФС