До тимчасово окупованої території не потрапили понад 8,4 тис. пачок сигарет

Співробітники оперативного управління ГУ ДФС у Луганській області у межах операції «Акциз – 2016» попередили спробу переміщення товарів до тимчасово окупованої території України поза контрольними пунктами в’їзду-виїзду.
Так, біля лінії розмежування між населеними пунктами Попасна - Гірське Луганської області затримано легковий автомобіль з тютюновими виробами вітчизняного виробництва в асортименті.
У ході перевірки встановлено, що водій цього авто не був зареєстрований суб’єктом господарювання та здійснював транспортування тютюнових виробів вітчизняного виробництва з марками акцизного податку України до тимчасово окупованого Первомайська поза контрольним пунктом в’їзду-виїзду.
За результатами перевірки вилучено понад 8,4 тис. пачок тютюнових виробів орієнтовною вартістю 180 тис. грн., що транспортувалися з порушенням вимог чинного законодавства України.
У відношенні порушника складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 204-3 КУпАП. Відповідальність за порушення вказаної статті тягне за собою накладення штрафу на осіб, які переміщують такі товари, від десяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів.

Прес-служба ГУ ДФС у Луганській області