Уряд схвалив рішення про створення 20 мобільних груп для протидії контрабанді

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України Уряд схвалив рішення про створення при Міністерстві фінансів Міжвідомчого цільового центру та 20 мобільних груп для боротьби з корупцією на митниці.
Це – черговий крок у реформуванні митниці. Прийняте рішення є свідченням систематичної роботи по боротьбі з контрабандою та корупцією, що ведеться фіскальною службою разом з іншими державними відомствами.
До складу Міжвідомчого цільового центру та мобільних груп увійдуть представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції. Мобільні групи будуть діяти у цілодобовому режимі по всій території України.
На Центр покладено такі завдання, як попередження та виявлення фактів порушення митного законодавства, узагальнення, обробка та аналіз оперативної й аналітичної інформації щодо можливих фактів порушення митного законодавства, отриманої з будь-яких джерел, організація діяльності мобільних груп та здійснення контролю за їхньою діяльністю, а також проведення аналізу ефективності заходів, що вживаються для протидії митним правопорушенням.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку