З початку 2016 року платникам відшкодовано понад 36 млрд. грн. ПДВ

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України з початку року на рахунки платників (станом на 01.06.2016) відшкодовано податку на додану вартість у розмірі 36 млрд. грн. Це на 68,1%, або на 14,6 млрд. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.
У травні 2016 року на рахунки платників відшкодовано майже 6,7 млрд. грн. ПДВ, що на 34,6%, або 1,7 млрд. грн. перевищує відшкодування цього податку у травні минулого року.
«Відшкодування ПДВ платникам відбувається у нормальному режимі. Заяви про повернення сум бюджетного відшкодування вносяться до відповідного реєстру протягом операційного дня їх отримання у хронологічному порядку. Ці реєстри розміщені на порталі ДФС. До того ж, на сайті Державного казначейства України розміщено перелік платників, яким відшкодовано ПДВ протягом звітного місяця», - зазначив директор Департаменту податків і зборів з юридичних осіб ДФС Олексій Лишенко.
Нагадаємо, що заява на бюджетне відшкодування ПДВ на рахунок платника та в рахунок погашення зобов’язань та боргу по платежах до Державного бюджету подається до 20 числа місяця, наступного за звітнім.
Заява на бюджетне відшкодування у разі відповідності критеріям, визначеним у п.200.19 Податкового кодексу України надходить до першого Реєстру, а у разі не відповідності цим критеріям – до другого Реєстру. Далі триває камеральна перевірка зазначених сум бюджетного відшкодування (до 30 календарних днів), а також, за наявності обставин, визначених п.200.11 Податкового кодексу, – документальна перевірка (до 25 робочих днів). Надалі ДФС протягом 5 робочих днів надає висновок Державному казначейству України, а Казначейство протягом 5 операційних днів перераховує кошти платнику.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку