Роман Насіров взяв участь у засідання Громадської ради при ДФС

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров взяв участь у засіданні Громадської ради при ДФС, яке відбулося 16 червня.
Під час виступу очільник відомства підкреслив важливість діяльності Громадської ради для фіскальної служби та відзначив її роль у розбудові громадянського суспільства.
Також Роман Насіров розповів про результати роботи служби за січень-травень 2016 року.
За його словами, пріоритетним напрямом роботи ДФС є створення сприятливих умов для платників та подання звітності в електронному вигляді.
«За січень-травень опрацьовано більше 104 млн звітів, які були надіслані в електронному вигляді. Звітність з єдиного соціального внеску в січні-травні подали в електронному вигляді майже 164 тис осіб. Це 93% від всіх звітів.
Крім того, удосконалено електронний сервіс «Електронний кабінет платника», впроваджено систему електронного адміністрування ПДВ, спрощено процедуру оформлення митних декларацій», - зазначив Голова ДФС.
Щодо міжнародної співпраці, відбуваються переговори стосовно впровадження спільного контролю на пунктах пропуску та обміну інформацією між митними службами.
Він також торкнувся питання надходження платежів до бюджету. За січень-травень поточного року до зведеного бюджету надійшло (сальдо) близько 255 млрд грн., що 56 млрд. грн (на 28,2 %) більше січня-травня 2015 року.
«Надходження (сальдо) до загального фонду державного бюджету склали 200,8 млрд грн. Таким чином планові показники Міністерства фінансів України виконано, додатково забезпечено 11 млрд. гривень», - підкреслив Роман Насіров.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку