Впровадження електронних сервісів – важлива складова реформування служби

Як повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України про особливості роботи ДФС, боротьбу з корупцією, податкову та митну реформи розповів Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня».
«Роль фіскальної служби — адміністрування податків і збір митних платежів. Саме в цьому полягає наша щоденна робота. Роботу з детінізації економіки ми виконуємо лише в межах своєї компетенції. Так, це резерви збільшення доходної частини бюджету. Але їх небагато. Ми подолали практично всі організовані податкові ями, але так звані партизани залишилися й дотепер намагаються торгувати фіктивним податковим кредитом. Як мінімум раз на тиждень ми припиняємо роботу якогось конвертаційного центру. Із середини минулого року надходження ПДВ, завдяки детінізації, зросли з 8 млрд. грн. у першій половині 2015 року до майже 12 млрд. грн. у першій половині цього року», - зазначив Роман Насіров.
Він також наголосив, що ДФС очікує на збільшення митних зборів, що тісно пов’язано з питанням визначення митної вартості. За словами Голови ДФС, вартість товару має бути об'єктивно оцінена. Якщо товар проходить через низькоподаткові юрисдикції, обов’язково має бути коригування на його реальну митну вартість.
«Законодавчим та адміністративним шляхом ми намагаємося піти й від маніпуляцій на митниці. Здебільшого йдеться про дроблення партій і використання пільги, що застосовується для товарів з вагою до 50 кг і вартістю до 500 євро, які приватні особи можуть завозити на територію без сплати митних платежів», - додав Роман Насіров.
Говорячи про податкову реформу, Голова ДФС підкреслив важливість спрощення адміністрування та покращення сервісів. Зокрема, він висловив сподівання, що з четвертого кварталу поточного року відбудеться повноцінне впровадження електронної акцизної марки.
«Крім того, наприкінці 2015-го ми спростили практично всі декларації. Часу на них витрачатимуть менше. Податкову звітність теж спрощуємо, але не завжди питання в ній, є ще статистична звітність тощо. У податковому напрямі ми наблизимося до середньоєвропейського показника», - зазначив очільник служби.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку