Першочерговим завданням на сьогодні є реформа податкової міліції

Прес-служба Державної фіскальної служби України повідомляє:
Реформування податкової міліції, що наразі проходить у рамках інституційної реформи ДФС, на сьогодні є питанням номер один. Про це заявив Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан під час робочої наради в ГУ ДФС у місті Києві.
«ДФС підготовлено концепцію створення Служби фінансових розслідувань. Для нас дуже важливими є як кадрова складова, адже служба не буде повноцінною без професіоналів, так і підходи до роботи, що базуються на аналітиці», – зазначив Сергій Білан.
За його словами, основним критерієм оцінки діяльності підрозділів податкової міліції визначено економічний ефект. Зокрема, ефект від роботи столичної податкової міліції за перше півріччя цього року склав понад 700 млн. грн., що становить понад два мільйони гривень на одного оперативного працівника.
«Водночас поряд з відшкодуванням збитків у кримінальних провадженнях і стягненням до бюджету коштів з вигодонабувачів конвертаційних центрів не менш важливо залучати до відповідальності реальних організаторів, а не лише знаходити підставних директорів фіктивних підприємств. Адже цим ми зможемо запобігти появі нових конвертів», – наголосив Сергій Білан.
Особлива увага також приділяється й протидії кримінальним правопорушенням у митній сфері. Так, з початку року у Києві виявлено 5 центрів мінімізації митних платежів. Під час розслідування кримінальних поводжень цієї категорії накладено арешт на майно на загальну суму близько 302 млн. гривень.
Сергій Білан наголосив, що оперативні підрозділи ДФС і надалі вживатимуть усіх заходів для того, щоб створити тіньовому бізнесу максимально невигідні умови для існування.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку