Довідки про наявність або відсутність судимості можна отримати в Сєвєродонецькому відділі поліції безоплатно.

Довідки про наявність або відсутність судимості можна отримати в Сєвєродонецькому відділі поліції безоплатно.

Прийом громадян, щодо видачі відомостей про відсутність або наявність судимості (далі довідка) здійснюється працівниками інформаційного відділу Відділу поліції (вул. Партизанська, 16 з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00 перерва з 13:00 до 14:00).

Порядок видачі Довідок:
Прийом запитів щодо видачі довідок проводиться у відповідності до ст. 11 Закону України «Про інформацію» та ст.ст. 5,14,16 Закону України «Про захист персональних даних», тобто виключно за особистим зверненням громадянина або його довіреної особи, якій надана нотаріально завірена письмова згода-доручення від громадянина, якого ця інформація стосується.
Громадянин заповнює запит (примірник запиту надається працівником відділу поліції) та додає ксерокопію свого паспорту або документу, який посвідчує особу і містить відомості: прізвище, ім’я, по батькові особи, дату та місце народження, місце реєстрації та проживання.
У запиті громадянин повинен зазначити своє прізвище, ім’я, по батькові друкованими літерами українською та російською мовами (у разі їх зміни, зазначити всі попередні ПІБ також на двох мовах), та підкреслити необхідну підставу перевірки.

Після заповнення заяви:
Співробітник інформаційного підрозділу, який здійснює прийом, перевіряє повноту і якість заповнення запиту, відповідність установчих даних, вказаних у запиті, з даними паспорта або документу, що посвідчує особу.
Громадянин згідно зі ст. 16 п. 5 Закону України «Про захист персональних даних» повідомляється про термін одержання довідки (протягом двадцяти одного календарного дня з дня надходження заяви) та обов’язково засвідчує заяву особистим підписом.

Порядок отримання надрукованої довідки:
Готова інформаційна довідка надається громадянину особисто або його довіреній особі, якій надана нотаріально завірена письмова згода-доручення від громадянина, якого ця інформація стосується.
Отримання довідки громадянин засвідчує у журналі «Реєстрації запитів щодо надання довідок про відсутність або наявність судимостей» особистим підписом.

Сєвєродонецький ВП ГУНП в Луганській області