Виявлено незаконно ввезену японську оргтехніку вартістю понад 12 млн. грн.

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України працівниками податкової міліції м. Києва розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 КК України відносно службових осіб підприємства, яке є офіційним дистриб’ютором однієї з відомих торгових марок японської оргтехніки.
В рамках даного розслідування припинено незаконну схему ввезення на митну територію України продукції даної торгової марки поза митним контролем через невстановлених фізичних осіб без сплати відповідних митних платежів.
Встановлено, що в подальшому оргтехніку реалізовували через підприємство, в податковій звітності якого придбання вказаного товару відображалось від підприємств з ознаками фіктивності.
За результатами обшуків, проведених в м. Києві в офісному та складських приміщеннях вилучено грошові кошти в сумі 30 тис. дол. США та 150 тис. грн.; комп’ютерну техніку, яка містить дані бухгалтерського обліку; первинні бухгалтерські документи, чорнові записи щодо ймовірного походження вказаної оргтехніки.
Крім того, оглянуто і описано наявний на складі товар на суму понад 12 мільйонів гривень.
Тривають слідчі дії.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку