Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр відкриває 76-й театральний сезон.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр відкриває 76-й театральний сезон.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр вітає своїх шанувальників із закінченням літньої спеки, пори відпусток і… з початком нового витку культурного життя Луганщини. Відкриття мистецьких сезонів поллються скоро осіннім дощем, напуваючи спраглих свіжими роботами, цікавими знахідками, приємними зустрічами. Колектив театру щиро бажає своїм колегам творчого натхнення, нових поціновувачів і захопливих гастрольних маршрутів. В свою чергу Театр радий запросити всіх бажаючих розділити з ним радість відкриття 76-го сезону, який стане другою сходинкою на шляху до відновлення необхідних умов для повноцінного існування єдиного обласного театрального закладу, який в результаті проведення АТО був змушений переміститися з окупованого Луганська на підконтрольну українській владі територію в мінімальному складі й при повній відсутності матеріально-технічної бази.
Своїми успіхами на кінець 75-го сезону театр довів, що відродження не тільки можливе, а й необхідне всім жителям Луганщини, для яких життя розділилось на “до” і “після” початку трагічних подій на сході України. За рік театр випустив 11 прем’єр, показав більше 60 вистав для близько 14 тис. глядачів не тільки Сєвєродонецька, а й міст Луганської області: Старобільськ, Лисичанськ, Попасна, Новопсков, Рубіжне, Білокуракіне, Біловодськ, відвідав Київ, Миколаїв і Херсон.
Після виходу з відпустки колектив театру розпочав підготовчий процес до нового театрального сезону, переїхавши до тимчасового помешкання тому що в будівлі по бульвару Дружби Народів, 21розпочався довогоочікуваний ремонт, який став справжнім подарунком колективу театру. І з огляду на те, як технічні працівники і художньо-артистичний персонал хвацько взялися облаштовувати нове тимчасове приміщення, дає оптимізм зрозуміти, що 76-й театральний сезон таки стартує вчасно! Тож, запрошуємо вас на День народження наступного року в історії Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, який з грудня 2014 року отримав сєвєродонецьку прописку. 23-24-го вересня 2016 р. ви зможете насолодитись новою роботою Театру, який пропонує сатирично-гостру, просякнуту брехнею, музичну комедію Д.Псафаса «Потрібен брехун!» (реж.-пост. засл. діяч мист. України В.Московченко).
Наступною роботою театру стане комедія А.Крима «Звідки беруться діти» (реж.-пост. засл. діяч мист. України В.Московченко), яку глядачі зможуть побачити у другій декаді жовтня 2016 року. Цей місяць стане також щедрим на гастрольні поїздки. Крім фестивальних маршрутів до Дніпра й Чернівців, колектив прокладе стежку на Західну Україну і, вже вдруге за рік, відвідає Київ.
Театру не звикати працювати у високому темпоритмі, до того ж на початку нинішнього сезону керівництво закладу на чолі з С.В.Дорофєєвим і В.Московченком запропонувало колективу взяти курс на мало масштабні постановки, освоєння нового простору і активну творчу ініціативу. Тому в другому півріччі 2016 року на глядачів чекатиме іще дві прем’єри: над випуском музичної комедії М.Кропивницького «Пошились у дурні» працює Євген Мерзляков, а драматична імпровізація Н.Нежданої «І все-таки я тебе зраджу» вийде в постановці заслуженого діяча мистецтв України Володимира Московченка, режисером виступить Вероніка Золотоверха.
Новорічно-різдвяну компанію Театр розпочне традиційно 19 грудня показом минулорічної казки «Подарунок Святого Миколая» В.Золотоверхої, а січневі святкові дні пропонує провести разом із героями захоплюючого дійства, назву якого постановники поки що тримають в секреті.
Віддаючи належне спільним зусиллям усіх, хто розуміє важливість нашого поступу, Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр цінує увагу своєї публіки, відчуває прихильність Луганської обласної державної адміністрація – обласної військово-цивільної адміністрації на чолі з її головою Юрієм Гарбузом і щиро висловлює подяку всім шанувальникам і любителям театрального мистецтва Луганщини.
Новий 76-й театральний сезон знову надасть можливість глядачам пересвідчитись, що у своїй дружній мистецькій родині колектив театру зібрав людей надзвичайно відданих своєму покликанню.
 

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр