Службові особи підприємства аграрного сектору здійснили легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом.

Працівниками оперативного управління ДПІ у м. Сєвєродонецьку, спільно з відділом боротьби з відмиванням доходів одержаних злочинним шляхом Головного управління ДФС у Луганській області, в рамках відпрацювання суб`єктів господарювання - сільгоспвиробників, виявлений факт легалізації майна отриманого злочинним шляхом на загальну вартість понад 130,0 тис. грн.
Оперативниками було встановлено, що керівник одного із фермерських господарств, маючи намір на отримання в незаконне безоплатне користування господарства земельних ділянок, які належать державі, зловживаючи своїм службовим становищем здійснив дії з маскування їх незаконного походження, шляхом підроблення документів, на підставі яких земельні ділянки були розпайовані та привласнені.
В подальшому земельні ділянки були включені до складу фермерського господарства, на них здійснювалось вирощування сільськогосподарських культур, які в подальшому реалізовувались з метою отримання прибутку.
За виявленим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікуються за ч.1 ст.209 КК України.
На даний час триває досудове слідство, встановлюється коло осіб, причетних до скоєння зазначеного правопорушення.
 

ОУ
ДПІ у м. Сєвєродонецьку
ГУ ДФС у Луганській області