Соціальний проект «Школа волонтера- 2016» - 22 грудня

Соціальний проект «Школа волонтера- 2016» - 22 грудня

Соціальний проект «Школа волонтера- 2016», який реалізується громадською організацією «Всеукраїнська громадська організація «ПОРУЧ» за підтримки німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Проект направлен на допомогу регіонам з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб, а саме: Харківська, Дніпропетровська , Запорізька, Донецька, Луганські області.

Школа волонтера – це проект, який спрямований на популяризацію ідей волонтерства, підвищення рівня обізнаності молоді про історичний досвід волонтерської діяльності у світі, заохочення молодих внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО) до активної участі в суспільному житті своєї громади, об'єднання ВПО і громади задля досягнення взаємних цілей та створення позитивного іміджу України.

Проект покликаний вирішити проблему недостатньої теоретичної та практичної підготовки волонтерів, а також відсутності фахівців, які організовують та координують роботу волонтерів. Проект розрахований на нове покоління людей, які готові розвивати та поширювати волонтерство.

Школа волонтера сприятиме підвищенню рівня мотивації до добровольчої діяльності та соціальної відповідальності, а також активної громадської участі молодих ВПО в житті громади. Мета Школи - створити нову соціальну мережу учасників, здатних розвивати ефективний діалог «громада-влада» під час реалізації соціальних проектів в Харкові, Запоріжжі, Луганській, Донецькій та Дніпропетровській областях.

Цільовою аудиторією проекту є: активні молоді люди, в першу чергу студенти, активісти, представники громадських організацій.

Під час тренінгів учасники отримають не лише чітке уявлення з історії волонтерського руху, правового статусу волонтера, діяльності громадських організацій, а й основні навики, необхідні для обговорення рішень, прийнятих місцевою владою, щоб встановити діалог між різними групами спільноти, усвідомлення можливості кожної людини брати участь у суспільному житті своєї громади, а також отримають навики надання першої медичної допомоги та подолання стресу.

Крім того, всі учасники отримають просвітницькі та освітні матеріали, а також сертифікати проходження Школи Волонтера.

Посилання для реєстрації