Поліція попереджає про нові шахрайства з банківськими картками

Поліція попереджає про нові шахрайства з банківськими картками

«Попереджений – означає озброєний». Поліцейські продовжують роботу з населенням щодо профілактики шахрайських дій, що постійно поповнюються новими схемами.
Незважаючи на попередження та роз’яснення поліцією як не потрапити на «гачок» шахраїв і не дати їм себе ошукати, довірливі громадяни все ж таки продовжують потерпати від дій зловмисників, які постійно вигадують нові способи заволодіння грошима добропорядних громадян.
Тому, поліція вкотре нагадує про розповсюджені схеми шахрайств:
• «Родич у біді» - під виглядом правоохоронців злочинець телефонує випадковій «жертві» та повідомляє, що її близька людина потрапила в поліцію, ДТП, тощо та негайно потрібні гроші «для вирішення питання». Ні в якому разі не передавайте гроші невідомим особам, не перераховуйте гроші через платіжні системи, чи в будь-який інший спосіб. Зателефонуйте своєму родичу і в поліцію, та перевірте інформацію про подію.
• Придбання товарів через інтернет. Низька ціна, відсутність інформації про продавця та обов’язкова умова передплата товару – підстава, щоб замислитись про те, чи не шахрай автор оголошення. При здійсненні покупок користуйтеся лише оплатою у вигляді накладного платежу – після отримання товару або послуги.
• Шахрайства з банківськими картками. Шахрай телефонує під виглядом співробітника банка, може назвати перші 8 цифр розрахункового рахунку клієнта банка (ці цифри є однаковими у всіх користувачів одного банку) та під будь-яким приводом просить повідомити решту цифр рахунку, строк дії картки та тризначний код. Жоден з банків не вимагає від своїх клієнтів повідомляти конфіденційну інформацію щодо своєї картки.
Для убезпечення грошових коштів на рахунку, поліція рекомендує в жодному випадку, а ні під яким приводом, не повідомляти ніякої інформації про свій рахунок; особисто написати заяву в банк про відмову в реєстрації інтернет-банкінгу, або про надання доступу до рахунку лише з одного комп’ютерного приладу.
Будьте уважними та обережними! Не дайте себе ошукати негідникам!