Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр вшанував пам’ять великого Кобзаря.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр вшанував пам’ять великого Кобзаря.

9 березня 2017 року на сцені міського палацу культури Сєвєродонецька Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр, відходячи від традиційного погляду на поезію геніального українського пророка, представив публіці літературно-музичну композицію за творами Тараса Шевченка «Раз добром нагріте серце вік не прохолоне», присвячену 203-й річниці з дня народження великого Кобзаря.

Композиція наголосила на тому, що кобзарева поезія надто сучасна і дуже боляче промовляє до кожного, хто здатен осягнути глибину його пророцтва. Аби створити цілісну картину сучасного українського світу через призму шевченківських образів, режисерсько-постановча група, яку очолив Євген Мерзляков, використала пластично-хореографічні номери у виконанні балету театру, вокальні твори на вірші Тараса Шевченка, що звучали акапелла і у супроводі артистів оркестру, візуальні образи, вплетені у відеоряд, який протягом всього часу супроводжував композицію. Але, звичайно ж, найголовнішим на сцені було СЛОВО. У виконанні акторів театру воно звучало боляче, нестримно, жорстко, активно і різко, іноді до крику, а, іноді, пошепки.

В залі здебільшого була присутня шкільна молодь. Перед ними Шевченко постав актуальним і злободенним, величним і простим, знайомим і незнайомим, тим, хто здатен своїм Словом плекати в серцях добро, віру, любов і надихати на реальні дії задля майбутнього України.
 

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр