При Сєвєродонецькому ВП ГУНП України в Луганській області створюється громадська рада

Громадська рада утворюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» та рішення керівництва ГУНП в Луганській області.
У своїй діяльності громадська рада керується Конституцією та Законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України, нормативними актами МВС, а також Положенням, яке буде розроблене і ухвалене рішенням ради за погодженням з ГУНП.
Громадська рада є постійно діючим колегіальним виборчим консультативно-дорадчим органом, утвореним з метою забезпечення участі громадян у формуванні та реалізації державної політики.
Основними завданнями Громадської ради є:
громадський контроль за діяльністю Сєвєродонецького ВП ГУНП у сферах захисту від протиправних посягань життя, здоров’я, прав і свобод громадян, власності, природного середовища, інтересів суспільства, безпеки дорожнього руху, громадянства, протидії нелегальній міграції тощо;
налагодження системного діалогу та ефективної взаємодії Сєвєродонецького ВП ГУНП із громадськістю;
сприяння врахуванню Сєвєродонецьким ВП ГУНП громадської думки жителів міста;
створення умов для реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами;
створення системи запобігання корупційних діянь в роботі персоналу підрозділів Сєвєродонецького ВП ГУНП;
сприяння соціальному захисту співробітників Сєвєродонецького ВП ГУНП та членів їх сімей.
До складу Громадської ради можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства (які не мають непогашених судимостей), а саме: громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, засобів масової інформації, органів самоорганізації населення та інших непідприємницьких товариств і установ тощо, легалізованих відповідно до законодавства України.
Ініціативна група з підготовки установчих зборів запрошує усі зацікавлені інститути громадянського суспільства м. Сєвєродонецька до участі у створенні громадської ради при Сєвєродонецькому ВП ГУНП в Луганській області.
Для цього необхідно до 3 квітня 2016 року подати заяву, написану у довільній формі, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.
До заяви додаються:
– рішення керівника інституту громадянського суспільства про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);
– копія паспорта делегованого представника;
– копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства.
– звіт, що підтверджує діяльність інституту громадянського суспільства за попередні два роки;
Документи надавати у паперовому та електронному вигляді до Сєвєродонецького відділу поліції за адресою: м. Сєвєродонецьк вул. Партизанська, 16.
Установчі збори для формування громадської ради планується провести 11 квітня 2016 року в приміщенні Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області.