В Сєвєродонецьку депутати не підтримали програму "Шкільна парта"

В Сєвєродонецьку депутати не підтримали програму "Шкільна парта"

Одним із пріоритетних завдань загальної середньої освіти є збереження і зміцнення фізичного здоров’я учнів, виховання у них свідомого ставлення до свого здоров’я, як до найвищої соціальної цінності, формування гігієнічних навичок і засад здорового способу життя.

За даними дитячих педіатрів, на сьогодні спостерігається прогресуюча тенденція до зниження рівня здоров’я дітей шкільного віку. Результати профілактичних медичних оглядів школярів свідчать про високий рівень захворювань опорно-рухового апарату, який має динаміку до зростання. Така ситуація становить реальну загрозу генофонду нації.

Однією з об’єктивних причин погіршення фізичного здоров’я школярів є стан шкільних меблів, зокрема парт та стільців, 90 – 95% з яких придбано ще наприкінці минулого століття і на сьогодні вони не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Міська цільова програма «Шкільна парта» на 2017 року спрямована на вирішення питань щодо оновлення матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів міста Сєвєродонецька, профілактики та зниження рівня захворювань опорно-рухового апарату у дітей шкільного віку, збереження і зміцнення їх фізичного здоров’я. 

На голосуванні 3-го пленарного засідання 28-ї (чергової) сесії Сєвєродонецької міської ради VII скликання програму "Шкільна парта" депутати не підтримали.