В Україні стартує відеоконкурс, присвячений підприємцям зі сходу України

В Україні стартує відеоконкурс, присвячений підприємцям зі сходу України

2 серпня 2017, Київ – В Україні стартує другий конкурс мотивуючого відео «Великі історії малого бізнесу» за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та фестивалю соціальної відеореклами Molodiya Festival.

Програма розвитку ООН в Україні в рамках Програми розбудови миру та відновлення, надала гранти на створення та розвиток власної справи вже близько 550 бізнесам у Донецькій, Луганській та інших областях України. Наразі підприємства успішно працюють та надають робочі місця.

Завдяки кампанії «Великі історії малого бізнесу» режисери-учасники конкурсу стануть причетними до позитивних змін та розвитку у регіоні, який постраждав від збройного конфлікту. В свою чергу, українці познайомляться з успішними проектами підприємців, які, незважаючи ні на що, не залишили власні будинки, а навіть відкрили чи розвинули свій бізнес.

«У нас є дуже багато прикладів успішних бізнесів, які ми підтримали в Донецькій та Луганській областях. Це сироварні, швейні цехи, медичні центри, агроферми та інші підприємства, - відзначив Віктор Мунтяну, керівник Програми відновлення та розбудови миру, що реалізується ПРООН на сході України. - Підприємці не тільки забезпечують свої сім’ї, але й створюють 3-4 нових робочих місця. За два роки на Донбасі завдяки грантам ПРООН було створено вже близько 1 000 нових робочих місць. Цим відеоконкурсом ми ще раз хочемо звернути увагу усієї країни, що в східній Україні успішно розвивається малий та середній бізнес.»

Учасником конкурсу може стати не тільки одна особа, а й ціла команда. Відбір відбудеться через портфоліо та резюме. Бажаючі взяти участь у конкурсі повинні мати досвід роботи на знімальному майданчику. Детальніше про положення та умови подачі заявок можна ознайомитися на сайті www.molodiya.com.ua.

Команди отримають по 30 000 гривень на організаційні витрати запису двох відеороликів про історії успіху підприємців. Зйомки будуть проводитися виключно в Донецькій та Луганській областях, де режисери познайомляться з підприємцями та дізнаються їхні історії успіху.

Відзняти мотивуюче відео - головне завдання конкурсу. Сюжет відео повинен розкривати історію успіху підприємців, формувати позитивний імідж східних регіонів та спонукати інших на створення власного бізнесу.

Призовий фонд конкурсу становить 55 000 грн.

  • 1 місце – 25 000 грн;
  • 2 місце – 15 000 грн;
  • 3 місце – 10 000 грн;
  • спеціальна відзнака – 5000.

Переможці конкурсу будуть визначені експертним журі та оголошені на церемонії нагородження восени.

Інформаційна довідка:

У минулорічному конкурсі «Великі історії малого бізнесу» було відібрано 10 команд режисерів. Учасники у п’яти областях України відзняли по одній мотивуючій історії успіху. Героями відео стали люди, які були змушені покинути рідні міста і села через конфлікт на Донбасі. Мотиваційна кампанія «Великі історії малого бізнесу» реалізується Програмою відновлення та розбудови миру ПРООН за фінансової підтримки Уряду Польщі.

Для медіа-запитів:

Євген Зеленко, Координатор з роботи зі ЗМІ, ПРООН в Україні yevgeniy.zelenko@undp.org