Де на Луганщині сама краща вода

18 вересня, у всесвітній день моніторингу якості води, санепідемслужба Луганщини розповіла, в яких населених пунктах таки не варто пити воду з-під крану. Кажуть, здебільшого вода не відповідає вимогам санітарних норм на півночі області. Краще ситуація у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному.

В крани Сєвєродонецька та Рубіжного вода надходить з артезіанських свердловин. І за оцінкою фахівців, вона само по собі якісна, тож додаткового очищення майже не потребує. Очищується вода з річки Сіверський Донець, її п’ють лисичани. В усіх трьох містах вода відповідає санітарним нормам. Гірше на півночі області.

Щодня воду аналізують у санітарно-гігієнічній лабораторії. Відстежують вміст солей та інфекційних збудників. Щотижня передають інформацію до Луганської облдержадміністрації. Свої рекомендації щодо покращення якості води також надсилають до житлово-комунальних господарств.

У порівнянні з минулими роками споживання води зменшилося майже в чотири рази. Наприклад, якщо на початку дев’яностих Сєвєродонецьк щодня споживав до тридцяти тисяч кубометрів води, то сьогодні це 8-9 тисяч. 

Детальніше – дивіться в сюжеті телеканалу ЛОТ: