ЛЕО ремонтує опори та переносить відключення боржників

Вибух на складах боєприпасів сватівські енергетики порівняли з нещодавньою негодою. За їхньою оцінкою буревій, зливи та грози наробили більше лиха.

Нагадаємо, в ніч на 14-те вересня в північній частині Луганської області пройшов сильний грозовий фронт зі шквальними поривами вітру. Через що були пошкодженні електромережі. Знеструмлено півтори тисячі абонентів в 11-тьох населених пунктах. Тоді ж зламалося 12 електропор.

Усунення масштабних пошкоджень електричних мереж на території Сватівського РЕМ продовжувалося до вечора 18-го вересня. Енергетики робили перетяжку дроту через річку Красна, за для одногО абонента встановили дві опори в селі Травневому. Ремонтні роботи, зазначає керівництво РЕМ ще тривають. Зараз виявляють пошкоджене обладнання та лінії електропередач, моніторять роботу підстанцій та будівель енергооб’єктів.

Також у «Луганському енергетичному об’єднані» повідомили, заплановані на сьогодні знеструмлення комунальних боржників — відкладаються. Вчора у Києві відбулася енергетична нарада за участі профільного міністерства. Очільник Луганщини Юрій Гарбуз домовився про перенесення дати відключення на 27 вересня. За словами енергетиків, це в останнє, більше тягнути вони не будуть. Якщо водоканали та інші заклади-боржники, не почнуть сплачувати за спожиту електроенергію, то 27 вересня їх остаточно знеструмлять.

Детальніше – дивіться в сюжеті телеканалу ЛОТ: