Дмитро Семененко став чемпіоном на Світових змаганнях з пауерліфтингу

Дмитро Семененко став чемпіоном на Світових змаганнях з пауерліфтингу

З 13 по 18 листопада у місті Плзень (Чехія) відбулись Світові змагання з пауерліфтингу.

У складі національної збірної виступав спортсмен з Луганської області – Заслужений майстер спорту спорту України Дмитро Семененко.

Склад суперників у ваговій категорії до 105 кг цього року був дуже сильним. Серед претендентів на призові місця – 7 спортсменів, серед яких – чемпіони та призери світу, Європи, рекордсмени Європи.

Але насправді, як показали змагання, вийшла дуже гостра та яскрава боротьба між двома українськими пауерліфтерами, двома представниками Донбасу – луганчанином та донеччанином – Дмитром Семененко та Олександром Рубцем.

У першій вправі – присіданні – спортсмени по черзі поновлювали рекорд світу, який у підсумку залишився за нашим спортсменом. Тепер він дорівнює 445,5 кг!

У другій вправі – жимі лежачи – Дмитро перевершив себе, додавши до свого кращого результату 22,5 кг. У підсумку – це 302 кг і третє місце у вправі.

Але, як кажуть в пауерліфтингу, переможця змагань в триборстві визначає заключна вправа – тяга штанги. Так, після двох перших вдалих спроб в тязі обидва спортсмени двічі поновляли рекорди світу у сумі триборства. Напруження тривало до останньої спроби. Лише вона виявила чемпіона світу 2017 року.

Втретє поспіль з рекордною сумою триборства 1090,5 кг переможцем став наш Дмитром Семененко! Такий результат дозволив представнику Луганщини в загальному заліку ввійти в трійку кращих пауерліфтерів світу!

Представник з Донеччини Олександр Рубець зайняв друге місце з рекордом чемпіонату світу серед юніорів – 1070,5 кг!

Вітаємо спортсменів з яскравою перемогою!