У Сєвєродонецьку розпочалися операції «Ліс» та «Метал» та «Шахрайства»

Поліцейські Сєвєродонецького відділу поліції продовжують боротьбу з найбільш соціально-небезпечними правопорушеннями, а саме: шахрайства, незаконні операції з металобрухтом та порушення в сфері використання лісових ресурсів.

Профілактичні заходи з протидії Шахрайствам спрямовані на інформування населення про види та методи обману, які використовують злочинці з метою заволодіти грошима окремого громадянина.

Варто пам’ятати:

  • Банківські співробітники не встановлюють особу та не проводять ЖОДНИХ операцій з карткою телефоном! Якщо хтось намагається дізнатися номер картки, строк її дії, та тризначний CVV-код – це ШАХРАЙ!
  • «Родич у біді» - ніколи не передавайте незнайомим людям грошей аби допомогти родичу, який нібито скоїв ДТП, затриманий правоохонцями та інше. Будь-яка особа, яка намагається «допомогти у вирішенні питання» - ЗЛОЧИНЕЦЬ!
  •  «Супер-приз в смс» - якщо Ви не приймали участі у розіграші, Ви не можете отримати виграш! Не перераховуйте податок, передплату за доставку – це ШАХРАЙ!

Крадіжки металевих виробів – один найбільш поширеніших видів майнових злочинів. Зазвичай виторг невеликий для злочинця, проте шкода для потерпілого значна, саме тому збоку правоохоронців за операціями з металобрухтом приділяється посилений контроль. Варто знати, що не лише викрадення майна тягне за собою відповідальність, а й «Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом» згідно ст. 198 КК України карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Операція «Ліс» - комплекс заходів, що спрямовані на попередження незаконному використанню лісових ресурсів.

Поліцейські спільно зі співробітниками Сєвєродонецького лісо-мисливського господарства проводять рейди щодо попередження незаконній вирубці лісу. Необхідність збереження лісового фонду обов’язок не лише правоохоронців, а кожного мешканця області, тому поліція закликає сєвєродончан бути пильними та повідомляти про всі випадки вирубки лісу.