Ухилення від призову на військову службу – кримінальний злочин

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні, за фактом ухиленні від призову на строкову військову службу, передбаченого ст. 335 КК України.
     Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець м. Сєвєродонецька А., будучи обізнаним про те, що підлягає призову на строкову військову службу в ЗС України, у квітні 2017 року отримав повістку, згідно якої повинен був прибути на збірний пункт в Сєвєродонецький міський військовий комісаріат.
     Після отримання повістки А., усвідомлюючи кримінальну відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу, яка передбачена ст. 335 КК України, не маючи на це поважних причин, в травні 2017 в Сєвєродонецький міський військовий комісаріат навмисно не прибув, та в подальшому ухилявся від призову.
    А. беззаперечно визнав свою вину у вчиненні злочину та щиро покаявся у скоєному, у зв’язку з чим між підозрюваним та прокурором було укладено угоду про визнання винуватості підозрюваним, а обвинувальний акт спрямовано до Сєвєродонецького міського суду.
    Сєвєродонецьким міським судом справу розглянуто та затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між підозрюваним та прокурором.
     Вироком суду А. призначено покарання у вигляді обмеження волі строком 1 рік. У зв’язку із щирим каяттям за скоєний злочин, А. звільнений судом від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

А. Доманчук, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури