Виконують важливу функцію: у мінкультури назвали кількість заброньованих працівників цирку

Виконують важливу функцію: у мінкультури назвали кількість заброньованих працівників цирку

Зі 155 людей дирекцій державних пересувних циркових колективів лише 14 заброньовані від мобілізації. У мінкультури стверджують, що це критична частина "без якої цьому підприємству немає сенсу працювати".

Про це розповів глава Міністерства культури Ростислав Карандєєв, повідомляє LIGA.net. За його словами, зараз колективи державних пересувних цирків виконують важливу функцію щодо допомоги збалансування трагічної інформації.

Карандєєв зазначив, що діячі культури зобов'язані брати участь в заходах відновлення ментального здоров'я.

"Вони виконують зараз важливу функцію щодо замовлення потреб населення на відносно мирній території й відвідувачами заходів, які проводяться в закладах циркового мистецтва є діти, є сім'ї військовослужбовців, які потребують сьогодні уваги та культурно-освітньої послуги, яка допомагає їм вижити в умовах війни, збалансувати, на жаль, ту трагічну інформацію, яка іде зі всіх сторін", – пояснив Карандєєв.

За його словами, це важлива місія для тієї кількості людей, яка там працює, а це – 155 людей дирекцій державних пересувних циркових колективів, з них тільки 46 військовозобов'язаних.

"Ми забронювали лише 14, а вісім людей мобілізовані, тому залишилось 32 незаброньованих. Ми забронювали лише критичну частину людей, без яких цьому підприємству немає сенсу працювати", – акцентував він.

Карандєєв додав, що діячі колективів працюють зокрема у віддалених місцях, куди не доїжджають великі колективи, а це: деокуповані території, прифронтові та "складні" місця, а також госпіталі, де авдиторією є українські військовослужбовці.

Нагадаємо, мінкульт додав до списку підприємств, які вважаються критично важливими для забезпечення життєдіяльності населення під час мобілізації, "Пересувний цирк України".

Ця інформація викликала обурення серед українців у мережі, у відповідь на це Карандєєв заявив, що обурений "хейтом навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа".

"Це звичайна неповага до людей сфери, які чесно і якісно роблять свою роботу, примітивна оцінка їх суспільного значення, як і в цілому значення культури в країні, що воює", - заявив він.

Карандєєв написав, що "Державне підприємство "Дирекція пересувних циркових колективів України" - не вуличне шапіто, як хтось малює у своїй уяві, а професійний колектив висококласних майстрів своєї справи".