Різдвяні вибрики чорного-пречорного та кудлатого-волохатого в Сєвєродонецькій міськраді

Різдвяні вибрики чорного-пречорного та кудлатого-волохатого в Сєвєродонецькій міськраді

Сєвєродончанин гр. С. звернувся до народного депутата України Степана Кубіва зі скаргою на дії (бездіяльність) посадових осіб Сєвєродонецької міської ради.

В відповіді від 08.01.20р., вих. № 89 на запит народного депутата України Степана Кубіва секретар міської ради, в. о. міського голови Вячеслав Ткачук написав:
«Вимоги заявника щодо обмеження загальної суми поточних платежів та платежів з погашення реструктуризованої заборгованості 20 % від доходів є безпідставними».

Згідно Положенню про постійно діючу комісію з розгляду питань реструктуризації заборгованості плати за утримання житла (квартирної плати) та плати за комунальні послуги (далі – Положення) (Додаток 2 до рішення виконкому від 30 жовтня 2019 року № 1136, https://sed-rada.gov.ua/arhiv-rishen-vikonavchogo-komitetu/vikonkom-miskradi-rishennya-n1136-date3110»2019-1044, за підписом секретаря міської ради, в. о. міського голови Вячеслава Ткачука):
3.6. На період погашення реструктуризованої заборгованості загальна сума поточних платежів та платежів з погашення реструктуризованої заборгованості не повинна перевищувати 25 відсотків доходів, що визначаються під час нарахування субсидій для працюючих громадян, і 20 відсотків – для пенсіонерів та інших осіб, що отримують будь-які види соціальної допомоги.

Така ж норма встановлена в нормативно-правових актах (НПА), якими керується комісія:
пункт 1.2 Положення: «У своїй роботі комісія керується Законами України «Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію», «Про реструктуризацію заборгованості за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і комунальні послуги, що утворилася станом на 1 грудня 2006 року», Постановою Кабінету Міністрів України від 27.06.2003р. №976 “Про затвердження Порядку погашення реструктуризованої заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги” та іншими нормативно-правовими актами та цим положенням».

Вказане висловлювання Вячеслава Ткачука протирічить як вказаному Положенню, яке він сам підписав, так і вказаним НПА, посилання на які він сам підписав.

Чи це різні особи: Вячеслав Ткачук, який підписав рішення виконавчого комітету від 30.19.19р., № 1136, та Вячеслав Ткачук, який написав фразу «Вимоги заявника щодо обмеження загальної суми поточних платежів та платежів з погашення реструктуризованої заборгованості 20 % від доходів є безпідставними»?
Але ж, і посади співпадають: обидва - секретарі міської ради, обидва - в. о. міського голови.

Звичайна бюрократична відписка, намагання виправдати дії (бездіяльність) посадових осіб міськради, яким ніколи займатися проблемами мешканців міста, які в шостий раз звільнили та поновили міського голову.
Луганський окружний адміністративний суд поновив на посаді мера Сєверодонецька Валентина Казакова, визнавши незаконним рішення міської ради від 9 вересня цього року про дострокове припинення його повноважень.
Такий допис на своїй сторінці у Facebook зробив адвокат Казакова і перший заступник міського голови в його адміністрації Ігор Слєсарєв.

Чи, можливо, це різдвяні вибрики чорного-пречорного та кудлатого-волохатого?

Залишаются не вирішеними на законодавчому рівні питання:
1. Яку максимальну загальну сума поточних платежів та платежів з погашення реструктуризованої заборгованості може вимагати виконавець (виконавці) житлово-комунальних послуг від споживача?
2. Якими нормативно-правовими актами це регламентується?

«Пенсіонер Козлов», тел. для уточнень: 050 422 42 14.