Стрюк назвав найголовніші проблеми Сєвєродонецька

Стрюк назвав найголовніші проблеми Сєвєродонецька

Керівник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк назвав три основних проблеми міста.

Про це він розповів у телемарафоні.

“По-перше, це – відновлення міста й основних комунікацій, я ще раз повторююсь: світло, вода, каналізація наразі присутні лише епізодично у деяких кварталах міста. Те саме стосується санітарного стану міста: люди потерпають від банально щурів, мишей, забруднення стоків. Навколо міста утворилися стихійні звалища, оскільки те, що вигрібається з міста, не вивозиться за належністю на полігон. Фактично навколо міста створили суцільне звалище. Найпростіші проблеми, які вирішуються у місті комунальними службами, наразі окупаційна влада повноцінно не вирішує”, – сказав Стрюк.

Окремо він зауважив на проблемі отримання місцевими мешканцями медичної допомоги.

“Це окреме питання й, на жаль, болюче питання, оскільки отримати повноцінну якісну медичну допомогу у місті неможливо. Наразі, наскільки мені відомо й надходить інформація, підняли на надання медичних послуг майже всіх пенсіонерів, які залишились у місті й в окрузі. Середній вік лікарів, яких призвали, так би мовити, на роботу, 60+. Ви можете зрозуміти, яка якість таких медичних послуг. Я не кажу вже про відсутність нормальних ліків і обладнання у лікарні”, – розповів керівник Сєвєродонецької МВА.

Нагадаємо, Сєвєродонецька міська військова адміністрація домовилась з італійською компанією Seingim Global Service S.r.l. про співробітництво. Італійці допоможуть відновлювати Сєвєродонецьк після деокупації.