Італійці допоможуть відновлювати Сєвєродонецьк після деокупації

Італія допоможе відновлювати Сєвєродонецьк після деокупації

Сєвєродонецька міська військова адміністрація домовилась з італійською компанією Seingim Global Service S.r.l. про співробітництво. Італійці допоможуть відновлювати Сєвєродонецьк після деокупації. 

Про це повідомила Сєвєродонецька військова адміністрація. 

Компанія Seingim спеціалізується на інфраструктурних проєктах будівництва та створенні іміджевих проєктів сучасного вигляду населених пунктів в Європі. Співпраця стала можливою завдяки участі Сєвєродонецької міської громади у міжнародній виставці-форумі ReBuild Ukraine у лютому 2023 року у Варшаві. 

"Італійські партнери готові допомогти із реконструкцією території громади, у тому числі в частині відновлення мереж електроенергії, опалення, газу, води та каналізації; використання сучасних технологій збору, сортування та переробки сміття; будівництва доріг, тротуарів, підземних і надземних паркінгів; електричних та газових підстанцій, зон відпочинку, об’єктів критичного та соціального призначення, інших об’єктів цивільної інфраструктури та будівель, а також у пошуку та встановленні форм співпраці з консультантами, партнерами, інвесторами та іншими потенційними міжнародними зацікавленими сторонами, які можуть бути зацікавлені в участі в проєктах відновлення території Сєвєродонецької громади", - повідомили в адміністрації.

26 квітня в Римі відбудеться зустріч між Прем’єр-міністром України Д. Шмигалем та Прем’єр-міністром Італії Дж. Мелоні, в якій братиме участь і компанія Seingim. На зустрічі планують презентувати договір про співробітництво, як перший суттєвий крок на шляху відбудови Сєвєродонецької міської територіальної громади та відновлення Сєвєродонецька.

Нагадаємо, жителі Луганщини подали понад 33 тисячі заявок про пошкоджене житло.