Від російських обстрілів постраждали села поблизу лінії фронту на Луганщині

Від російських обстрілів постраждали села поблизу лінії фронту на Луганщині

Окупанти обстріляли Макіївку, Невське, Білогорівку та Діброву на Луганщині. 

Про це повідомив Генштаб ЗСУ. 

Загалом рф протягом минулої доби завдала 8 ракетних, 37 авіаційних ударів та здійснила близько 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціям наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Лиманському напрямку противник наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Діброва, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку продовжуються запеклі бої за Бахмут. Поблизу населених пунктів Григорівка, Хромове та Іванівське противник вів безуспішні наступальні дії. Від ворожих обстрілів постраждали Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Олександро-Шультине, Біла Гора, Диліївка, Залізне, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового Донецької області, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Степове, Авдіївку, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.

Авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів.
Також збили ворожий гелікоптер Мі-24 та 4 БпЛА противника (2 розвідувальних - “Орлан-10” та “Zala”, а також 2 дрони-камікадзе типу “Ланцет”).

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби уразили 4 райони зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів та ще два важливих військових об’єкти противника.

Нагадаємо, окупанти зазнали чергової поразки під Білогорівкою.