Очільницю «управління пенсійного фонду лнр» засудили до 8 років

Очільницю «управління пенсійного фонду лнр» засудили до 8 років

За матеріалами Служби безпеки України до 8 років тюрми засудили очільницю «управління пенсійного фонду лнр», її колезі повідомили про підозру.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За інформацією, начальниця «Сватівського районного управління пенсійного фонду лнр» днями отримала судовий вирок – 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того, Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області позбавив її права впродовж 10 років обіймати посади в органах державної влади чи місцевого самоврядування.

Оскільки зловмисниця переховується на тимчасово окупованій території Луганщини, до неї застосували спеціальну процедуру заочного засудження. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати її затримання.

Наразі правопорушниця перебуває у розшуку.

До війни жінка працювала бухгалтером у місцевому фонді підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Інша фігурантка – мешканка Новопскова, яка у місцевій окупаційній адміністрації співпрацює з росіянами на посаді «першого заступника начальника державної установи лнр – управління пенсійного фонду лнр в Новопсковському районі (міжрайонне)». До російського вторгнення жінка працювала у місцевих підрозділах Пенсійного фонду України у Луганській області.

Їй повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у Києві затримали жителя Луганщини, який перевозив окупантів і ремонтував їхній транспорт.